COLABORARI

___

Artă să fie, Arta sa vie!

Din anul 2017 în demersul meu artistic am în vedere intersecția cu muzica.

În 2018 întâmplarea a făcut ca prima mea expoziție de pictură „TRASGRESIUNI” să fie deschisă de Lică Dolga. Au sunat bine tare tobele…a fost un moment care a simbolizat mult pentru mine în acel moment și nu numai. În 2019 a decedat, deși nu l-am cunoscut, rămâne în amintirea mea probabil toată viața.

În 2019 am făcut în așa fel încât să fie prezentă muzica și de această dată, m-am dat peste cap un pic (mai mult) am descoperit astfel din nou cât este de complexă oraganizarea unui micuț concert. A fost o ambiție aiuristică poate văzută dinafară dar tot timpul este un „DAR” și eu mă bucur de orice „DAR”. Așadar la Expoziția „SINGURĂTĂȚILOR” a cântat o trupă tânără din Timișoara: ALLOVER (https://www.youtube.com/user/allfriendsband).

Apoi în decembrie 2019 am avut magica bucurie să o nasc pe Gloria: The Mono Jacks. Am adăugat aici o mică bucățică din acestă poveste: https://www.luisacube.ro/2020/12/06/la-o-cafea-cu-gloria-the-mono-jacks/

Între timp am tot cochetat cu o altă dorință mai veche, animația. Am gândit mai multe proiecte și idei doar că neștiind nimic despre acest domeniu, am tot amânat startul. Suntem în 2020, un an despre care se va tot vorbi în istorie. Așa că după ce am și n-am înțeles nimic și după ce mi-am adus aminte că mai devreme sau mai târziu mai trebuie să și mor, m-am hotărât că e cazul să încui lenea. Am realizat prima intenție animată: Time 2020: https://youtu.be/gHn9BXSb6qY unde am avut bucuria să primesc suport muzical de la Cari Tibor – (https://soundcloud.com/cari-tibor, https://www.youtube.com/user/caritibor)

Apoi Vali Mihnea: Bodark m-a încurajat cu multe râsete și uite așa un pic chinuit am construit prima animație un pic mai complexă: https://youtu.be/n34G-rOuiKg – Nouă: Bodark.

Am continuat apoi joaca, am blocat o idee pe care abia aștept să o reiau dar până una alta nu am găsit ce caut ca voce/muzică. Dar uite așa căutând am dat peste alte idei. Am realizat un alt film animat pentru un cantec foarte frumos Noapte buna: Om la lună – https://youtu.be/OVu1BdCE05c

Continui așadar „nebunia” cu o animație de la care am din ce în ce mai mari pretenții de data acesta pentru un cântec în limba italiană al unei formații din Torino, unde locuiesc în acest moment. Aici am povestit un pic https://www.pressalert.ro/2021/01/luisa-cube-si-simbioza-dintre-muzica-si-arta-grafica-imi-doresc-sa-reusesc-sa-construiesc-vibratie-asa-cum-o-primesc-si-eu-la-randul-meu-din-arte/ despre acest lucru și cum am ajuns la Est-Egò (https://youtu.be/sJW_rNmZeCk)